Следвайте Гласове в ТелеграмРусия приема, че легитимността на Владимир Зеленски е

...
Следвайте Гласове в ТелеграмРусия приема, че легитимността на Владимир Зеленски е
Коментари Харесай

Путин: Легитимността на Зеленски приключи

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Русия приема, че легитимността на Владимир Зеленски е завършила, съобщи Владимир Путин на конференция след руско-беларуските договаряния.

" Наясно сме с обстоятелството, че легитимността на сегашния държавен глава (Зеленски. - бел. ред.) е завършила. Мисля, че една от задачите на конференцията, която беше оповестена, конференцията в Швейцария, е точно да накара западната общественост, спонсорите на днешния киевски режим, да удостовери легитимността на настоящия държавен глава или на към този момент бездействащия подобен ", сподели президентът.

В този подтекст президентът съобщи, че при подновяването на договарянията с Украйна Русия би трябвало да разбере с кого може и би трябвало да се преценява при подписването на правни документи.

Мандатът на Зеленски изтече на 20 май. Президентските избори в Украйна през 2024 година бяха анулирани, базирайки се на военното състояние и общата готовност. Зеленски съобщи, че изборите в този момент са " ненавременни ".

" Конференция за мир " в Швейцария

На 15-16 юни в Швейцария ще се организира конференция за Украйна край град Люцерн. На срещата са поканени представители на към 160 страни. В същото време Русия не е поканена на събитието.

Говорителката на външното министерство Мария Захарова съобщи, че Москва няма да взе участие и не има намерение да взе участие в " още едно събиране по формулата на Владимир Зеленски ". Посланикът в Берн Сергей Гармонин изясни, че Русия отхвърля да взе участие в събитието, защото задачата на конференцията е да сложи на страната ултиматум.

Говорителят на президента Дмитрий Песков съобщи, че конференцията в Швейцария очевидно не е ориентирана към резултат и че е невероятно да се приказва за съществени упования без присъединяване на Москва.

Позицията на Русия по отношение на договарянията

Кремъл неведнъж е подчертавал, че в никакъв случай не е отказвал да договаря с киевските управляващи. В същото време Песков означи, че в този момент няма предпоставки за това, защото придвижването към мир е изключено както от Украйна, по този начин и от груповия Запад. Според него обстановката може да се промени единствено в случай че се вземат поради новите действителности, а всички претенции на Москва са добре известни.

Както съобщи Владимир Путин в изявлението с Дмитрий Кисельов, Русия е подготвена за разговор, само че той би трябвало да се основава на действителността, а не на " стремежи " след приложимост на психотропни субстанции.

Освен това президентът посочи, че в случай че Украйна желае да стартира договаряния, нейното управление би трябвало да анулира указа, който ги не разрешава.

Източници: Риа Новости, ТАСС

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР